АРТ-ТЕРАПЕВТИЧНА ПІДГОТОВКА ЯК СКЛАДОВА ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ЗРІЛОСТІ КУРСАНТІВ ПОЛІЦІЇ

Автор(и)

  • Natalia Dumko

DOI:

https://doi.org/10.31865/2414-9292.11.2019.197233

Ключові слова:

арт-терапія, кримінальний профайлінг, підготовка курсантів поліції, соціальна зрілість.

Анотація

У статі розглянуто проблему особливості арт-терапевтичної підготовки майбутніх курсантів поліції з метою формування в них соціальної зрілості, обґрунтовано основи кримінального профайлінгу в їхній професійній підготовці. Методологія кримінального профайлінгу передбачає роботу з матеріалами кримінального провадження та інтерпретацію доказів. Результатом роботи профайлера є кримінальний профіль – юридично значимий документ, у якому описані особистість і поведінка злочинця і жертви в ключі вчиненого злочину або серії злочинів. Сучасна парадигма профайлінгу має кілька джерел походження: дослідження кримінологів, фахівців із галузі судової медицини, психіатрів і кримінальних психологів.

Арт-терапія створює можливість як для занурення у хворобливі переживання, так і для актуалізації ресурсних станів, а також для трансформації та інтеграції досвіду. Застосували арт-терапію засобом переважно невербального спілкування та через образотворчу діяльність. Подальшу роботу вбачаємо в розробці педагогічних умов застосування кримінального профайлінгу на заняттях  у закладах вищої освіти.

Посилання

Кулінка, Ю. С. (2011). Формування готовності майбутніх педагогів до запобігання девіантній поведінці підлітків: матеріали та методичні рекомендації до спецкурсу. Кривий Ріг, Україна: КДПУ.

Копітин, А. И. (2001). Практикум по арт-терапии. Санкт-Петербург, Российская Федерация: Питер.

Цільмак, О. М. (2011). Професіогенез компетентності фахівців кримінальної міліції: теорія та практика: монографія. Одеса, Україна: РВВ ОДУВС.

Эдна Б. Фоа Кина, Теренс М. Кин і Мэтью Дж. Фридман. (2005). Эффективная терапия посттравматического стрессового расстройства. Москва, Российская Федерация: Когито-центр.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-12-29

Як цитувати

Dumko, N. (2019). АРТ-ТЕРАПЕВТИЧНА ПІДГОТОВКА ЯК СКЛАДОВА ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ЗРІЛОСТІ КУРСАНТІВ ПОЛІЦІЇ. Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, (11), 203–213. https://doi.org/10.31865/2414-9292.11.2019.197233

Номер

Розділ

Статті