ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ ФІНАНСОВОГО ПРАВА В МАГІСТРАТУРІ ЮРИДИЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ

Автор(и)

  • Anfisa Shmeleva
  • Maryna Kyriukhina

DOI:

https://doi.org/10.31865/2414-9292.8(1).2018.153779

Ключові слова:

фінансове право, магістратура, бакалавріат, юридична освіта, фінансова діяльність, фінансово-правові знання.

Анотація

На сьогодні недостатньо висвітленими залишаються питання щодо особливостей викладання дисципліни «Фінансове право» в магістратурі з погляду поєднання фінансово-правових знань із практико-орієнтовним підходом. Магістерська програма має поєднувати академічну складову та практико-орієнтовану складову багатьох спецкурсів. З’ясовано, що магістратура повинна бути органічно вписана в безперервний освітній процес і брати участь в реалізації місії євроінтеграції української освіти.

Вивчення фінансового права має вестися паралельно з дослідницькою діяльністю, на яку в магістратурі повинно відводитися не менше половини навчального часу. Усвідомлюючи тонкощі фінансового права, студент одночасно знайомиться з технікою проведення наукового дослідження, набуває компетенції та навички дослідницької роботи, які потім зможе використовувати при реалізації індивідуальних і колективних науково-дослідних проектів, зокрема при підготовці магістерської роботи. Крім того, магістерська програма повинна максимально використовувати переваги наукової школи, на базі якої вона відкрита, і надавати магістрантові не лише цінні знання та компетенції, якими він зможе скористатися у своїй професійній діяльності практикуючого юриста, а й навички проведення самостійного дослідження.

Посилання

Зюнькін, А.Г. (2003). Фінансове право: Опорний конспект лекцій. Київ, Україна: МАУП.

Легкова, М.Ф. (2012). Фінансове право: навч.-метод. посібник для самостійного вивчення дисципліни. Київ: КНЕУ.

Перепелиця, М.О. (2012). Поняття та види суб’єктів фінансового права. Харків, Україна: Право.

Чубенко, А.Г. і Павлов, Д.М. (Ред.). (2014). Фінансове право. Київ, Україна: КНТ.

Воронова, Л.К., Кучерявенко, М.П. і Пришва, Н.Ю. (2013). Фінансове право України: навч. посібник. Київ, Україна: Правова єдність, 2013.

Білик, О.І. (2012). Фінансова грамотність. Т. С. Смовженко (Ред.). Київ, Україна: УБС НБУ.

Мілявський, М.Ю., Милявська, Е.П. і Андрєєв, П.С. (2010). Навчальний посібник до самостійної роботи з дисципліни «Фінансове право»: для студ. денної форми навчання. Краматорськ, Україна: ДДМА.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-12-26

Як цитувати

Shmeleva, A., & Kyriukhina, M. (2018). ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ ФІНАНСОВОГО ПРАВА В МАГІСТРАТУРІ ЮРИДИЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ. Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, (8 (1), 148–156. https://doi.org/10.31865/2414-9292.8(1).2018.153779

Номер

Розділ

Статті