МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ТРЕНІНГУ З МЕДІАГРАМОТНОСТІ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ МИСТЕЦТВА (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2021)
У статті висвітлено окремі аспекти розвитку медіаграмотності вчителів мистецтва, що в сучасних реаліях є ключовим елементом політики у сфері споживання інформації. Медіаграмотність учителів мистецьких дисциплін схарактеризовано авторкою як результат їхньої медіаосвіти, а найбільш ефективною формою роботи визначено тренінг із медіаграмотності. Поміж обов’язкових компонентів і методів тренінгу виокремлено інтерактивні методи навчання, вправи-«криголами», руханки, рефлексію. Наголошено на важливості професійна спрямованість тренінгу з медіаграмотності для вчителів мистецтва закладів загальної середньої та позашкільної освіти, що реалізується завдяки дидактичним завданням, які інтегрують у собі елементи медіаосвіти і можуть бути використані вчителями у професійній діяльності.