ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ ПРИ ВИВЧЕННІ ІНТЕГРАЦІЙНОГО КУРСУ «ДИТЯЧА ЛІТЕРАТУРА З МЕТОДИКОЮ НАВЧАННЯ ЛІТЕРАТУРНОГО ЧИТАННЯ» - Сиротенко, Валерій; Бондаренко, Олена (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
У статті розглянуті особливості проведення практичних занять при вивченні вишівської дисципліни «Дитяча література з методикою навчання літературного читання».  Вихідним положенням розвідки є твердження, що інтегрування різних навчальних дисциплін – це об’єктивне веління часу, бо розвиває в майбутнього педагогічного фахівця здатність сприймати будь-яке явище в комплексі, розгалуженості, привчає знаходити вирішення проблем, що виникають, на підставі всебічного їхнього аналізу, урахування різних чинників, які потребують обов’язкового врахування. Представлено варіанти двох практичних занять: твори комічного пафосу в дитячій літературі, їхнє вивчення в початковій школі (поезії Г. Бойка, вірш «Ділові розмови»); особливості аналізу творів ліричного роду літератури (вірш О. Олеся «В степу») та методичні підходи до вивчення пейзажної поезії в початкових класах (вірш Є. Горєвої «Ходить осінь в дібровоньці»). Сутність інтегрування полягає в тому, що набуті аналітико-літературні відомості повинні знайти доцільну методичну реалізацію на прикладі віршів шкільної програми з літературного читання.