ЗМІСТ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ СФЕРИ ОБСЛУГОВУВАННЯ - Savchenko, Larysa (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
У статті розглянуто проблему змісту професійної підготовки фахівців сфери обслуговування. Зміст професійної освіти має ознаку багатофункціональності, умотивовану чисельністю навчальних спеціальностей і наукових напрямів, за якими відбувається підготовка фахівців. Професійна підготовка – це процес, у ході якого осмислюють, оптимізують навчання, дбають про об’єктивний аналіз освітніх результатів, що забезпечують можливість успішної роботи з певної професії; при вивченні педагогічних і спеціальних дисциплін. Повноцінна спеціальна підготовка майбутніх фахівців повинна забезпечити формування системи практичних знань, умінь та навичок із технології організації готельного і ресторанного господарства, сервіс у ресторанному та готельному господарстві, професійний етикет, інженерна та комп’ютерна графіка. Обсяг навчальної інформації за вищезазначеними навчальними дисциплінами великий і має тенденцію до зменшення. Вища професійна освіта – найважливіший соціально-державний інститут, що виконує функцію підготовки молодого покоління до розв’язання в майбутньому професійних завдань у певній сфері діяльності й передбачає високий рівень сформованості у випускників різних умінь і навичок, а також здатності постійно їх удосконалювати.