ДИДАКТИЧНА ФУНКЦІЯ ФОРМУВАННЯ АЛГОРИТМІЧНОГО МИСЛЕННЯ - Sariienko, Volodymyr (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
У статті зазначено, що алгоритмічне мислення є продуктом розвитку нових інформаційних технологій. З’ясовано, що значна частина процесу алгоритмічного мислення припадає на період шкільного навчання. У зв’язку з цим перед освітою постає проблема дидактичного забезпечення розвитку такого мислення. У статті висвітлено зміст алгоритмічного мислення й умови його формування. Визначено структуру логічного апарату та дидактичні засоби озброєння ним школярів у процесі навчання. Розкрито методичні підходи до формування операційних структур мислення. У цьому питанні зазначено, як один з ключових моментів функціонування алгоритмів, факт, що алгоритм є одним із видів загальних методів діяльності взагалі, а не лише діяльності розумової. Розкрито структуру алгоритмічного процесу та зміст його етапів, що становить основу керування процесом формування алгоритмічного мислення в школярів.