РЕАЛІЗАЦІЯ КВАЛІМЕТРИЧНОГО ПІДХОДУ ПІД ЧАС ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ - Lyashova, Nadiia; Pomyrcha, Svitlana (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
У статті розглянуто питання реалізацію кваліметричного підходу під час проведення педагогічної практики. Авторки статті вважають, що застосування такого підходу протягом фахової підготовки не лише надасть можливість майбутнім учителям початкової школи відповідати вимогам сучасної нової української школи, а й створить умови для оволодіння новою інформацією, новими педагогічними технологіями навчання, продуктивно їх упроваджувати для досягнення успіху в своїй педагогічній діяльності. У роботі зазначено, що проблеми кваліметрії освіти значно ширші проблем педагогічної кваліметрії, яка останнім часом розвивається під впливом реформування української вищої освіти. Використання інноваційних технологій та особистісно-індивідуальної позиція студента на практиці, впровадження нових практичних знахідок у власному педагогічному досвіді, є конструктивною стратегією, оскільки така практична діяльність студентів орієнтована на пошук оптимальних форм, методів та прийомів взаємодії з молодшими учнями, спрямована на вдосконалення практичного та методичного рівнів, які налаштовані на досягнення вищого рівня фахової майстерності.