ДО ВИВЧЕННЯ ЯВИЩА ФОТОЕФЕКТУ ТА ЙОГО ЗАКОНІВ У КУРСІ ФІЗИКИ В СЕРЕДНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Войнов, Олег; Бєлошапка, Олександр (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
У статті розглядається вивчення фотоефекту і його законів у курсі фізики в середніх навчальних закладах. Автори пропонують матеріал з цієї теми, який можна використовувати на уроках, і наголошують, що вивчення окресленого явища є основою для розуміння принципу дії й застосування різних фотоелектронних пристроїв у сучасній електроніці й техніці. Опрацювання теоретичних відомостей про фотоефект й розуміння його законів дозволяє розглянути поняття «корпускулярно-хвильового дуалізму світла» й матерії загалом. Актуальність і важливість теми, на думку авторів, полягає в тому, що квантова фізика викладається в 11 класі: на завершальному етапі вивчення фізики. Саме розділи квантової фізики формують в учнів цілісну картину світу й завершують формування світогляду учнів.