ФОРМУВАННЯ ЛІНГВІСТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ НА ЗАНЯТТЯХ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ЗА ДОПОМОГОЮ ЗАСТОСУНКУ СУЧАСНОЇ СИСТЕМИ MOZAIK ВІД УКРАЇНСЬКОЇ КОМПАНІЇ EDPRO - Пашко, Любов; Рябініна, Ірина (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2024)
Стаття присвячена висвітленню основних переваг використання застосунку сучасної системи Mozaik від української компанії EdPro при формуванні лінгвістичної компетентності майбутніх учителів початкових класів на заняттях української мови. У статті подано короткий огляд наукової літератури, яка допомагає уявити актуальність даного питання та шляхи занурення й вивчення найбільш важливих моментів застосування платформи Mozaik Education для підвищення рівня не тільки мовної компетентності, а й професійної досконалості здобувачів вищої освіти. Автор зупиняється на чергових змінах в освіті завдяки інтенсивному розвитку інноваційних технологій, причинах популярності цифрових технологій, зокрема застосунку сучасної системи Mozaik. Доречно прислухатися до основних робочих моментів, які, безумовно, виникнуть і у викладачів, і у майбутніх учителів. Поєднання набору освітніх інструментів допоможе урізноманітнити роботу на занятті, надасть широкий вибір того застосунку, який зручний у використанні, цікавий для здобувачів та ефективний для перевірки, закріплення чи опанування новими знаннями. Покроково описано етапи роботи, методичні можливості освітньої платформи Mozaik Education. Фрагменти занять з української мови розширять можливості й допоможуть викладачам, учителям мовникам та майбутнім учителям початкових класів зорієнтуватися в підходах використання платформи Mozaik Education.