СУЧАСНІ НАПРЯМИ НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КАФЕДРИ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ДВНЗ «ДДПУ» В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ ОСВІТИ - Іванчук, Сабіна (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2024)
У статті зазначено, що забезпечення високого рівня якості освіти – головне завдання вітчизняних закладів вищої освіти. Констатовано, що особливе значення для ефективної роботи ЗВО мають науково-педагогічні колективи кафедр, основними напрямами роботи яких є: освітня, навчально-методична, науково-дослідна, організаційна, інформаційна та профорієнтаційна, виховна, міжнародна діяльність. Підкреслено, що кафедра відіграє важливу роль щодо генерування актуальних і перспективних напрямів наукової діяльності, розробки актуальних проблем педагогічної науки, запровадження інтерактивних форм і методів в освітній процес щодо формування в здобувачів пізнавального інтересу, творчого, креативного та критичного мислення, розв'язання наукових проблем тощо. Проаналізовано напрями діяльності кафедри дошкільної освіти ДВНЗ «ДДПУ» та їхній зміст, що прямо чи опосередковано сприяють підвищенню якості освіти, а отже, і наукової діяльності.