ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Мартинюк, Анна (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2022)
Стаття розкриває питання формування інформаційно-комунікаційних компетентностей майбутніх учителів музичного мистецтва. Оскільки, усі сфери сучасного життя нерозривно пов’язані з цифровими технологіями, а також умови дистанційного навчання зумовлюють активне залучення комп’ютерних засобів, майбутні вчителі музичного мистецтва, окрім належного рівня фахової підготовки, повинні володіти їх грамотним застосуванням. Тому формування інформаційно-комунікаційної компетентності студентів мистецьких закладів є одним із основних задач сьогодення. Метою використання комп’ютерних технологій є реалізація основних музично-педагогічних задач. Таким чином, їх залучення до педагогічної практики полягає у посиленні наочних методів, вирішенні практичних задач, зокрема пошуку навчальної інформації, редагуванні та запису нот, аранжуванні, розвитку слуху.