МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ СОЦІАЛІЗАЦІЇ МАЙБУТНІХ ФІЛОЛОГІВ - Коваленко, Валентина (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2022)
У статті порушена проблема соціалізації майбутніх учителів іноземної мови. Автор зосереджується на теоретико-концептуальному підґрунті дослідження процесу соціалізації студентів-філологів, виділяючи підходи та методи, а саме: комунікативний, соціокультурний, особистісно-орієнтований, особистісно-діяльнісний, компетентнісний, студентоцентричний, системний підходи. Комплексне застосування цих підходів дає можливість здійснити цілеспрямоване вирішення досліджуваної проблеми. Основна увага приділена тому, як на різних етапах наукового дослідження можуть бути використані різні методи, зокрема, синтез, порівняння та зіставлення різних поглядів на проблему дослідження, систематизація й узагальнення теоретичних та емпіричних даних, що буде застосовуватися для розроблення педагогічних умов соціалізації особистості майбутнього філолога в соціально-комунікативному просторі.