ХАРАКТЕРИСТИКА ТА ЗМІСТ ОСНОВНИХ ТЕНДЕНЦІЙ РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВІ В КОНТЕКСТІ НЕФОРМАЛЬНИХ ОСВІТНІХ ІННОВАЦІЙ - Ябурова, Олена (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2022)
Основною тенденцією сучасного освітнього простору в умовах виступає поступова трансформація функцій педагога. В результаті аналізу та систематизації змісту основних тенденцій реформування системи підготовки вчителя іноземної мові в контексті неформальних освітніх інновацій виділено педагогічні, професіологічні, глобальні, соціальні та методологічні складові. Виокремлено такі структурні компоненти неформальних освітніх моделей: інституціональні освітні структури, мета освітньої діяльності, структура освітньої діяльності, середовище освітньої діяльності, менеджмент освітньої діяльності, час реалізації та неперервність освітньої діяльності, характеристики ціннісно-цільової структури навчальної діяльності, характеристики освітнього процесу, прогноз ефективності освітньої діяльності.