РОЛЬ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ РОБОТИ ЗДОБУВАЧІВ ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ІСТОРІЇ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ (на матеріалі творчості Бруно Шульца) - Маторіна, Наталя (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2022)
У програмному навчанні українських закладів вищої освіти індивідуальна робота посідає одне з провідних місць, оскільки сприяє безперервному розвитку, удосконаленню, самореалізації, розкриттю здібностей кожного здобувача. Статтю присвячено характеристиці системи організації індивідуальної роботи, яка може й повинна посісти пріоритетне місце на теренах вітчизняної освіти, оскільки за грамотної її організації забезпечує якісну освіту, що відповідає вимогам сучасного соціуму. Репрезентовано науково-методичний потенціал, інформаційні ресурси, набутий досвід використання технологій індивідуально-консультативної роботи на філологічному факультеті ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» (м. Слов’янськ Донецької області, Україна) під час вивчення дисципліни «Історія зарубіжної літератури», схарактеризовано методології індивідуальної роботи з навчальним матеріалом для здобувачів вищої освіти ДДПУ тощо. Завдання з «Історії зарубіжної літератури» зорієнтовані на індивідуальну співпрацю викладача із здобувачем, на засвоєння останніми теоретико-практичного підґрунтя історії зарубіжної літератури для використання набутих знань у майбутній професії. Кожне завдання покращує знання здобувачів, сприяє дослідницькому і творчому пошуку, підвищує їхній фаховий рівень тощо.