УПРОВАДЖЕННЯ ЦИФРОВОГО ПОРТАЛУ В ПРОФЕСІЙНУ ПІДГОТОВКУ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ - Гаврілова, Людмила; Бескорса, Олена; Ішутіна, Олена (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2021)
У статті досліджується досвід створення цифрового навчального порталу для професійної підготовки вчителів початкових класів у ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет». Представлено теоретичне обґрунтування актуальності розробки нового типу цифрових навчальних ресурсів, які відповідають концепціям наступного покоління цифрового навчального середовища (NGDLE). Проаналізовано структуру цифрового порталу «Початкова школа: навчання впродовж життя», висвітлено зміст і призначення окремих його вкладок, розроблених і розміщених на порталі цифрових освітніх ресурсів. Досліджено ефективність запуску цифрового порталу «Початкова школа: навчання впродовж життя» на початковому етапі шляхом проведення опитувань серед викладачів університетів, учителів закладів загальної середньої освіти та здобувачів освіти першого і другого рівнів вищої освіти.