ПРОБЛЕМИ ТА СКЛАДНОЩІ ОНЛАЙН НАВЧАННЯ ДИСЦИПЛІН ЕКОНОМІЧНОГО ТА МАТЕМАТИЧНОГО ЦИКЛІВ (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2021)
У статі є висвітленими основні питання та проблеми, що є пов'язаними із переходом на online навчання. Визначена різниця між дистанційним навчанням у системі традиційної освіти на навчанням online. Наведені дані світових статистичних досліджень у цьому напрямку, визначені та структуровані проблеми, що виникають у рамках системи вищої освіти при переході на повне навчання online. У статі є показаним, що такий вид навчання є достатньо новим напрямком, та при застосування котрого ряд університетів може спіткнутися із багатьма труднощами різного характеру. Підкреслено, що основною проблемою при застосуванні такого виду навчання може бути і той факт, що кардинально може змінитися і сама структура конкурентності вищих навчальних закладів. На прикладі викладання дисципліни «Теорія ймовірностей та математична статистика» окремо розкриті основні складнощі викладання та контролю отриманих знань, можливі методи їх усунення.