РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРИМЕНТУ З ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2021)
У статті представлено результати перевірки ефективності педагогічних умов формування інформаційно-аналітичної компетентності майбутніх бакалаврів комп’ютерних наук: формування мотивації до інформаційно-аналітичної діяльності як чиннику професійного становлення та кар’єрного зростання майбутніх бакалаврів комп’ютерних наук; збагачення змісту навчальних дисциплін інформацією, спрямованою на опанування студентами системи знань про сутність інформаційно-аналітичної діяльності та набуття ними вмінь і навичок щодо її практичної реалізації; урізноманітнення процесу професійної підготовки студентів засобами проєктних методів навчання. Описано якісні зміни, що відбулися зі студентами експериментальної групи в контексті сформованості в них інформаційно-аналітичної компетентності. Представлено перспективи подальших наукових у руслі адаптації авторських педагогічних умов формування інформаційно-аналітичної компетентності студентів до реалізації в межах неформальної та інформальної освіти.