ОРГАНІЗАЦІЙНА МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-ЦИФРОВОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ В УМОВАХ ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ - Лазоренко, Сергій (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2020)
У статті акцентовано увагу на розробці моделі педагогічної системи професійної підготовки майбутніх фахівців фізичної культури та спорту й розвитку їх інформаційно-цифрової культури в умовах змішаного навчання. Педагогічну систему формування інформаційно-цифрової культури майбутніх фахівців фізичної культури та спорту в умовах змішаного навчання описано як цілісну структуру, що забезпечуватиме системну професійну підготовку майбутніх фахівців ФКіС. В основу моделювання процесу формування інформаційно-цифрової культури майбутніх фахівців фізичної культури та спорту в умовах змішаного навчання покладено методологічні підходи та принципи. Теоретичний концепт визначає систему ідей, вихідних категорій, основних понять. Практичний концепт описує систему дій, які забезпечують практичне розв’язання поставленої проблеми. Відповідно процес формування інформаційно-цифрової культури майбутніх фахівців ФКіС в умовах змішаного навчання передбачає вдосконалення змісту, методів і засобів навчання та форм навчальної діяльності студентів. Модель формування інформаційно-цифрової культури майбутніх фахівців ФКіС в умовах змішаного навчання включає діагностику результатів професійної підготовки, яка базується на критеріях і показниках сформованості складових інформаційно-цифрової культури майбутніх фахівців ФКіС. Результатом реалізації моделі є позитивна динаміка в рівнях сформованості складових інформаційно-цифрової культури майбутніх фахівців ФКіС.