ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ З ТУРИЗМУ - Дербак, Ольга (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2020)
У статті розглянуто окремі теоретичні аспекти професійної підготовки майбутніх бакалаврів з туризму. Обґрунтовано актуальність дослідження, з’ясовано особливості тлумачень фундаментальних понять з обраної теми (туризм, педагогіка туризму, професійна підготовка). Проаналізовано поняття «туризм» і визначено, що це один із найбільш динамічних та перспективних напрямів у сфері послуг, який може стати рушійною силою розвитку України. Установлено, що педагогіка туризму сприяє розвитку туристичної галузі, конкурентоспроможності українського туристичного продукту на внутрішньому та міжнародному ринках туристичних послуг. На основі аналізу документів і науково-практичних досліджень вітчизняних та зарубіжних науковців розкрито особливості професійної підготовки майбутніх бакалаврів з туризму в закладах вищої освіти України; доведено, що розвиток туристичної галузі вимагає якісної підготовки майбутніх фахівців у закладах вищої освіти України. Наведено висновки та перспективи подальших досліджень.