ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ІНТЕГРОВАНОГО НАВЧАННЯ - Войтович, Оксана (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2020)
Розглянуто особливості підготовки майбутніх учителів географії до впровадження технологій інтегрованого навчання в освітній процес закладів загальної середньої освіти. Визначено сутність поняття «технології інтегрованого навчання». Охарактеризовано принципи реалізації інтегративного підходу в закладах загальної середньої освіти. Розглянуто можливості застосування технології інтегрованого навчання як дидактичної системи, яка забезпечує взаємопроникнення різнопредметних знань та вмінь, різних видів діяльності на рівні шкільних предметів, навчальних тем, навчальних проблем для формування цілісного уявлення про процеси та явища навколишнього світу. Упровадження технологій інтегрованого навчання забезпечує комплексність процесу навчання з географії на засадах інтеграції знань із різних предметів; високу результативність навчальних досягнень із географії; економію часу; сприятливу психологічну атмосферу; вмотивованість учнів до вивчення географії, удосконалює особистісні цінності учня, розкриває його здібності.