РОЛЬ ПЕДАГОГА ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ У ФОРМУВАННІ ЗНАНЬ ПРО ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ГАЛУЗІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА В МАЙБУТНІХ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ АГРАРНОГО ПРОФІЛЮ - Росновський, Микола; Вовк, Богдан (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2020)
У статті розкрито актуальність ролі педагога професійного навчання в підготовці майбутніх робітників. Акцентовано увагу на необхідності оволодіння майбутніми педагогами професійного навчання знаннями про сучасні інноваційні технології, які впроваджуються в галузі сільськогосподарського виробництва, та формуванні здатностей із передачі знань майбутнім кваліфікованим робітникам фермерських господарств. Виконано аналіз освітніх ресурсів стосовно сучасних підходів до визначення поняття «інновація». Встановлено, що інноваційна діяльність є вирішальним чинником ефективного розвитку й нарощування обсягів аграрного виробництва, що зумовлює якісні зміни технологій виробництва, суттєві зрушення в його структурі, переоцінку системи мотивації робітників. Розглянуто основні напрямки впровадження інноваційної діяльності в сільськогосподарському виробництві. Проведено аналіз особливостей застосування сучасних інноваційних технологій у галузях освіти і сільськогосподарського виробництва та представлено їхні порівняльні особливості.