СТИМУЛЮВАННЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА ДО ЗНАННЯ ТРАДИЦІЙ, ОБРЯДІВ І ЗВИЧАЇВ НАРОДУ ЗАСОБАМИ ДИЗАЙН-ПРОЄКТІВ - Kovalenko, Victoriia (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2019)
У статті проаналізовано забезпечення стійкої мотивації вчителів образотворчого мистецтва в застосуванні дизайн-проєктів у професійній діяльності як засобу стимулювання до знання традицій, обрядів і звичаїв українського народу. Під впливом стимулювання до традицій українського народу формується світогляд особистості, який впливає на уявлення людини не лише про навколишній світ, а й на власний внутрішній світ, на адекватну оцінку ситуації і адекватне її сприйняття. Дизайн-проєкт як творчий метод формування в студентів етнохудожньої культури ґрунтується на національних засадах традиційного декоративно-ужиткового мистецтва й сучасного дизайну, сприяє розвитку художньо-проєктної культури, творчих якостей особистості, вихованню національної самосвідомості, необхідних для здійснення ефективної професійно-педагогічної діяльності.