ОСВІТНІЙ ТУРИЗМ ЯК ОДНА З МОЖЛИВОСТЕЙ ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ - Сілічова, Тетяна (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2024)
У статті розглянуто одне із найактуальніших питань: питання післявоєнного відновлення країни. Показано, що одним із найзручніших, менш затратних засобів у порівнянні із індустріалізацією, та промисловим розвитком економіки є розвиток освітнього туризму. Проведено короткий аналіз розвитку загального туризму в світовому просторі, його впливу на розвиток економіки країн. Показано, що саме розвиток туристичного напряму сприяє швидкому розвитку і інших дуже важливих напрямів економічного зростання країни. Доведено, що не зважаючи на всі недоліки та складнощі, що є наслідком воєнної агресії, Україна має потужний науковий потенціал, що є конкурентоспроможним у порівнянні із європейською освітою, та розвиток вищої освіти її подальше конкурування звісно вимагає значних перетворень та вкладення коштів, однак це є значно меншим у порівнянні із індустріальним відновленням економічного потенціалу України.