ВИКОРИСТАННЯ ОНЛАЙН-ДОШКИ MIRO ДЛЯ СТВОРЕННЯ ТВОРЧИХ ЗАВДАНЬ НА УРОКАХ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ У СТАРШІЙ ШКОЛІ - Казаков, Ігор; Разживін, Віктор; Брусіловська, Марія (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2024)
У статті вивчено можливості використання онлайн-дошки Miro у процесі роботи з творчими завданнями під час вивчення зарубіжної літератури у старшій школі. Підкреслено важливість ролі продуктивних видів діяльності на уроках літератури. Відзначено брак наукових робіт, присвячених розробці інтерактивних літературних творчих завдань для онлайн-уроків у сьогоднішніх реаліях дистанційного та змішаного навчання. Визначено основні переваги онлайн-дошки Miro, які роблять цей сервіс зручним й ефективним інструментом для організації інтерактивної роботи з широким спектром творчих завдань формувального типу, що застосовуються на етапах підготовки до аналізу та аналізу художнього твору. Запропоновано сценарії групової роботи у формі мозкової атаки та наведено приклади низки творчих завдань (сенкан, даймонд, мапа думок, фішбоун), створених у хмарному середовищі сервісу Miro.