ВИКОРИСТАННЯ МЕДІАОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ ПІД ЧАС ФОРМУВАННЯ МЕДІАІНФОРМАЦІЙНОЇ ГРАМОТНОСТІ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Бондаренко, Артем (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2024)
В статті представлено досвід використання мeдіaocвітніх технологій в процесі формування медіаінформаційної грамотності здобувачів початкової освіти шляхом залучення їх до медіатворчості. Обґрунтовано необхідність урізноманітнення й оновлення підходів щодо цілеспрямованої підготовки школярів до безпечної та ефективної взаємодії із сучасним медіапростором. Проаналізовано погляди дослідників щодо доцільності використання в освітньому процесі медіатехнологій, зокрема різноманітних медіазасобів, медіапродуктів у процесі навчання.З’ясовано, що впровадження медіатехнологій здатне забезпечити активну медіаосвіту (media studies), спрямовану на оволодіння здобувачами освіти навиків активного комунікатора та реалізуватися через його участь у розробці медіаосвітніх проєктів, власних медіапродуктів. Значну увагу приділено особливостям розвитку здатності учнів початкових класів до взаємодії з медіавізуальною інформацією у процесі медіаосвіти.