СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ У КОНТЕКСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ - Біличенко, Ольга (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2022)
У статті висвітлено можливості налагодження співробітництва випускової кафедри української мови та літератури ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» зі стейкхолдерами: дійсними та потенційними роботодавцями, випускниками освітніх програм і здобувачами вищої освіти за другим (магістерським) рівнем, академічною спільнотою, зокрема Сумським державним педагогічним університетом ім. А. С. Макаренка. Описано досвід кафедри щодо організації взаємодії зі стейкхолдерами освітньої програми Середня освіта (українська мова і література). Цей досвід полягає у залученні зовнішніх стейкхолдерів, керівників, заступників та працівників закладів освіти міста та району, які здобули ступінь магістра за спеціальністю українська мова та література та внутрішніх (здобувачів вищої освіти) стейкхолдерів до співпраці. Визначено важливі напрями такого співробітництва: залучення стейкхолдерів до розробки та перегляду освітніх програм; запрошення на навчально-методичні семінари на базі кафедри; встановлення договірних відносин.