РОЛЬ ЦИФРОВОГО КОНТЕНТ-НАВЧАННЯ В СОЦІАЛІЗАЦІЇ СТУДЕНТІВ-МАЙБУТНІХ ФІЛОЛОГІВ - Коваленко , Валентина (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2021)
У статті висвітлено роль та місце цифрового контент-навчання в процесі соціалізації майбутніх студентів-філологів. Автор порушує проблему невідповідності нових вимог до підготовки студентів вищих навчальних закладів та їх соціалізації під час навчання. Наголошується на необхідності урахування тенденцій цифровізації під час підготовки фахівців філологічних спеціальностей. Проведено аналіз основних принципів цифровізації в комунікаційній стратегії університетської освіти. Автор актуалізує потребу формування у студентів цифрової культури, яка пов’язується із здатністю особи продуктивно соціалізуватися в освітньому просторі вищого навчального закладу. Такий процес можливий, за переконанням дослідниці, проте потребує низки перетворень. Автор наголошує на необхідності вдосконалення процесу соціалізації студентів, враховуючи тенденції інформатизації та цифровізації суспільства в реформуванні освіти.