З ДОСВІДУ ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ ЛІНГВІСТИЧНОГО ЦИКЛУ З ВИКОРИСТАННЯМ МЕТОДІВ І ТЕХНОЛОГІЙ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Маторіна, Наталя (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2021)
Статтю присвячено актуальній проблемі розвитку вищої освіти України – характеристиці системи дистанційного навчання в українських закладах вищої освіти, яке може й повинно посісти пріоритетне місце на теренах вітчизняної освіти, оскільки за грамотної організації дистанційне навчання забезпечує якісну освіту, що відповідає вимогам сучасного соціуму. Репрезентовано науково-методичний потенціал, інформаційні ресурси, набутий досвід використання технологій дистанційного навчання на філологічному факультеті ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» (м. Слов’янськ Донецької області, Україна) під час вивчення дисциплін лінгвістичного циклу, схарактеризовано технології опосередкованого активного спілкування викладачів і здобувачів із застосуванням телекомунікаційного зв’язку й методології індивідуальної роботи здобувачів вищої освіти з навчальним матеріалом, представленим в електронному вигляді тощо.