(untitled) (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2021)
У статті проаналізовано зміст понять педагогічна й методична умова у загальному значенні та в процесі підготовки майбутнього вчителя трудового навчання. Визначено й розкрито сутність методичних умов підготовки майбутнього вчителя до реалізації принципів демократичної освіти на уроках трудового навчання, до яких віднесено: визначення та збагачення змісту навчальних дисциплін загальнонаукового, загально педагогічного циклів й курсу теорія і методика трудового навчання та технології відповідними знаннями; розробка та запровадження вибіркового курсу «Основи демократизації технологічної освіти»; розробка тематики курсових робіт з проблем реалізації демократичної освіти в освітньому процесі ЗЗСО, розробка для студентів методичних вказівок щодо реалізації принципів демократичної освіти на уроках трудового навчання під час проходження педагогічної практики в школі.