МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ ЗВ’ЯЗНОГО МОВЛЕННЯ СТУДЕНТІВ ПІД ЧАС НАПИСАННЯ ТВОРІВ-РОЗДУМІВ - Помирча, Світлана; Громова, Наталія (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2020)
У статті розглянуто рекомендації щодо написання власного висловлювання у вигляді твору-роздуму. Ці теоретичні методичні поради допоможуть закріпити теоретичні знання на практиці, виробити стійкі вміння і навички щодо написання власного висловлювання за чіткими параметрами, передбаченими умовами написання такого виду творчої роботи. У статті авторка розглядає етапи написання твору-роздуму; звертає увагу на те, що такий вид роботи дає змогу одночасно оцінити рівень мовної, мовленнєвої і комунікативної компетенції майбутніх учителів. Уміння сприймати, розуміти почуте або прочитане, викладати його зміст, точно формулювати думку, висловлювати її в писемній формі можуть бути сформовані лише на основі розвитку мислення і мовлення, що є основою навчання сучасної української мови у ВНЗ.