СТРУКТУРА ТА ЗМІСТ ПІДСУМКОВОГО КОНТРОЛЮ В ТЕСТОВІЙ ФОРМІ З ДИСЦИПЛІНИ «ЛІНІЙНА АЛГЕБРА» - Пащенко, Зоя; Турка, Тетяна (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2020)
У статті обґрунтовано вибір виду контрольно-оціночних заходів у вигляді тестів для студентів бакалаврського (першого) освітнього рівня, а саме: розглянуто можливість та необхідність застосування підсумкового контролю з «Лінійної алгебри» у вигляді тесту. Виділено перші етапи складання тесту, це визначення змісту навчального матеріалу, побудова технологічної матриці, підбір змісту тестових завдань відповідно до обраних форм тестів, розподіл тестових завдань між білетами з урахуванням відповідності технологічній матриці та рівносильності за складністю. Розглянувши різні форми тестів, у роботі виділено ті, які, на думку авторів, найоптимальніше можуть виконати функцію контролю математичних дисциплін. Це тести типу правильно/неправильно, із вибором однієї правильної відповіді, на визначення відповідності, на отримання числової відповіді та відкритого типу. Наведено приклади різних форм тестів підсумкового контролю з дисципліни «Лінійна алгебра» для бакалаврів фізико-математичного факультету ДВНЗ «ДДПУ» спеціальності 014 Середня освіта (Математика).