ДЖЕРЕЛЬНА БАЗА ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОБЛЕМИ ВЗАЄМОДІЇ «ВИЩИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД – ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА» В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ УКРАЇНИ - Бурова, Елла; Яровий, Костянтин (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2020)
Проаналізовано та систематизовано джерельну базу дослідження з узагальненими теоретичними та практичними висновками, згідно з якою розкрито важливість малодоступних наукових статей вітчизняних учених і науковців, які друкувалися на сторінках педагогічних журналів і науково-методичних періодичних видань, дисертаціях, монографіях. У наукових працях на підставі аналізу філософської, психолого-педагогічної літератури обґрунтовано сутність понять: «взаємодія», «педагогічна взаємодія», у яких підкреслювалась важливість та єдність у стосунках учасників навчального процесу. Показано досвід попередніх поколінь із розробки теоретичних і практичних здобутків, що є джерелом розвитку й поліпшення взаємодії вищого педагогічного навчального закладу та загальноосвітньої школи. Підкреслено ефективність співпраці в процесі пошуку методів і прийомів з удосконалення педагогічної взаємодії «вищий педагогічний навчальний заклад – загальноосвітня школа» з метою наступності.