ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ СТУДЕНТАМ КОМП’ЮТЕРНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Рибалко, Антоніна; Стєпанова, Катерина (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2020)
Статтю присвячено актуальній проблемі викладання вищої математики англійською мовою в мультинаціональних групах студентів комп’ютерних спеціальностей. Отримання англомовної професійної освіти все більше приваблює сучасну молодь перспективами участі в програмах академічної мобільності та продовження навчання в провідних університетах світу, підвищення їхньої конкурентоздатності на ринку праці. Проаналізовано поширені проблеми мовного та предметного характеру, що виникають в процесі навчання українських та іноземних студентів, що не є носіями англійської мови. Надано рекомендації щодо організації занять і підготовки методичних матеріалів, запропоновано засоби діагностики. Приділено увагу особливостям математичної підготовки майбутніх фахівців сфери інформаційних технологій. Наведені підходи, за досвідом авторів, дозволяють підвищити інтенсивність пізнавальної діяльності студентів загалом і покращити якість отриманих знань і навичок.