СТВОРЕННЯ КОМПЕТЕНТІСНО-ОРІЄНТОВАНОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ ЯК СТРАТЕГІЧНИЙ НАПРЯМОК РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНОГО ВИШУ - Naboka, Olha (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2019)
У статті проаналізовано основні підходи до створення компетентнісно-орієнтованого освітнього простору. Розкрито погляди науковців на розроблення компетентнісної парадигми підготовки майбутніх педагогів до професійної діяльності. Зауважено, що компетентісно-орієнтований освітній простір у закладах вищої педагогічної освіти є категорією, яка вміщує нормативно-правову, організаційну, інформаційну, навчально-методичну, кадрову, мотиваційну, матеріально-технічну, фінансову складові. Доведено, що функціонування компетентнісно-орієнтованого освітнього простору в закладі вищої педагогічної освіти сприяє формуванню професійно-розвинутої особистості, підготовленої до відтворення та розвитку матеріальної та духовної культури суспільства, до гармонічного поєднання державних, суспільних, корпоративних й особистісних цілей і цінностей, здійснення ефективної професійної діяльності.