ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ ЕТНОПЕДАГОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Holubytska, Nadiia (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
У статті розроблені педагогічні умови формування етнопедагогічної культури майбутніх учителів музичного мистецтва з позиції дослідження сучасних тенденцій розвитку вокально-хорового навчання в контексті вивчення практичного досвіду провідних вітчизняних фахівців-хормейстерів. Розроблені педагогічні умови – фундаменталізація етнопедагогічного базису для розбудови навчального середовища в межах процесу вокально-хорового навчання; формування етнопедагогічної культури майбутніх учителів музичного мистецтва засобами етнопедагогічної деонтологізації в процесі активного застосування праксеологічного підходу – становлять основні шляхи ефективного вирішення означеної проблеми. Застосування означених педагогічних умов у процес вокально-хорового навчання студентів включає практичне введення методів і засобів української народної педагогіки, спрямованих на формування гуманних стосунків спілкування відповідно до національних виховних ідеалів.