ЗАСТОСУВАННЯ ОСНОВНИХ ФОРМ І МЕТОДІВ У ВИВЧЕННІ КУРСУ «ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ» У ГІМНАЗІЇ - Baradiia, Nataliia (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
Стаття є дослідженням важливості формування фінансової грамотності в сучасної молоді. Здійснено акцент на тому, що фінансова освіта допомагає здобувачам освіти зрозуміти ключові фінансові поняття та використовувати їх для прийняття рішень у фінансових питаннях, для вибору відповідних фінансових інструментів, планування бюджету, нагромадження коштів на майбутні цілі тощо. Виявлено особливості ефективного викладання курсу «Фінансова грамотність» у гімназії. Розглянуто різноманітні підходи до процесу викладання цього курсу та охарактеризовано найбільш ефективні з них.