РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ УЧНІВ ЗАСОБАМИ РІДНОГО СЛОВА В ПОЗАУРОЧНИЙ ЧАС - Bondarenko, Tetiana; Butova, Liudmyla; Voblenko, Valentyna (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
Стаття присвячена проблемі розвитку творчих здібностей учнів засобами рідного слова в позаурочний час в умовах перезавантаження сучасної школи, що спричинило необхідність оновлення процесу методичної роботи вчителів-філологів. Автори розглянули змішане навчання як технологію забезпечення зазначеного процесу та запропонували шляхи вдосконалення розвитку творчих здібностей учнів засобами рідного слова в позаурочний час. З’ясовано, що використання в процесі методичної роботи змішаного навчання активізує професійну діяльність учителів, розвиває здатність фахівців до самоосвіти.