ФОРМУВАННЯ НАВИЧОК ПИСЬМА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ В ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ - Ishutina, Olena (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
У статті викладено загальну характеристику іншомовної компетентності в письмі майбутніх учителів початкової школи і визначено її як уміння планувати, здійснювати і коригувати власну комунікативну поведінку під час породження та варіювання іншомовного мовлення у різних типах писемних висловлювань відповідно до конкретної ситуації спілкування. Визначено цілі та етапи формування навичок письма, комунікативні здібності та характерні особливості письма. Представлено систему вправ і подано коротку характеристику засобів формування і контролю рівня сформованості іншомовної компетентності в письмі майбутніх учителів початкової школи.