ПРОФЕСІОНАЛІЗМ ПЕДАГОГА ЯК ФАКТОР ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИКЛАДАННЯ ХОРЕОГРАФІЇ - Гусаченко, Лариса (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
У статті порушено проблему комплексної підготовки майбутніх педагогівхореографів. Зазначено, що хореографія позитивно впливає на психічний та фізичний стан хореографа. Підкреслено, що мистецтво хореографії активно впливає на всі сторони розвитку особистості та відіграє значну роль у духовно-моральному, інтелектуальному, естетичному вихованні хореографа, є невід’ємною частиною духовної культури українців. Визначено фахові функції педагога-хореографа такі, як: інформаційна, розвивальна, соціальна, орієнтаційна, дослідницька та професійна. Висвітлено необхідність розвитку професійнотворчої компетентності як фактора формування висококваліфікованого педагога-хореографа в умовах оновлення системи освіти. Розкрито особливості формування професіоналізму педагога як фактора забезпечення якості викладання хореографії.