СПРОБА АНАЛІЗУ ЗАЦІКАВЛЕНОСТІ ВЧЕНИХ І ДОСЛІДНИКІВ У ВСЕБІЧНОМУ РОЗВИТКУ МАЙБУТНІХ І ПРАКТИКУЮЧИХ УЧИТЕЛІВ ІНФОРМАТИКИ - Федоренко, Олена; Зима, Ганна (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
Стаття присвячена аналізу проблеми всебічного розвитку майбутніх і практикуючих учителів інформатики. Аналізуючи роботи сучасних учених і дослідників було виявлено значну кількість розглянутих проблем і розроблених ними методик та методичних рекомендацій, пов’язаних із всебічним розвитком майбутніх і практикуючих учителів інформатики. Позитивним і прогресивним моментом є те, що для всебічного розвитку майбутніх і практикуючих учителів інформатики розроблено чимало методик і методичних рекомендацій, пов’язаних із підвищенням різноманітних компетенцій і компетентностей, заснованих на інформаційно-комунікаційних технологіях і сучасному програмному забезпеченні як пропрієтарному, так і вільному. Підкреслено, що інформаційно-комунікаційні технології є базисом розвитку особистості з професійного погляду, вони є основою розвитку індивідуальних, творчих здібностей та особистих якостей таких, як саморозвиток та самореалізація.