РОЗВИТОК ХУДОЖНІХ ЗДІБНОСТЕЙ У ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ УКРАЇНСЬКОГО ДЕКОРАТИВНО-УЖИТКОВОГО МИСТЕЦТВА - Одерій, Людмила; Кудінова, Наталія (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
У статті автори розглядають одну з актуальних сучасних психологопедагогічних проблем – розвиток художніх здібностей у дітей дошкільного віку. Зазначено, що він відбувається за умови прилучення дітей до українського декоративно-ужиткового мистецтва та художньої діяльності в межах цього мистецтва; використання форм і методів педагогічної роботи, що забезпечують позитивне ставлення до проявів індивідуальності дитини в художній діяльності. Автори обґрунтовують можливість і ефективність використання українського декоративно-ужиткового мистецтва як домінантного засобу розвитку художніх здібностей.