МУЛЬТИМЕДІЙНИЙ ПОСІБНИК «КРОК ЗА КРОКОМ» – НОВИЙ ІНСТРУМЕНТ ОСВІТИ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Близнюк, Микола; Михайленко, Валерій (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
Проведено аналіз змістової частини освітніх мультидисциплінарних пакетів Регіонального Екологічного Центру для країн Центральної та Східної Європи «Крок за кроком» та «Зеленого пакета», призначених для поширення наскрізної освіти для сталого розвитку в Україні. Показано, що дидактична основа посібників значною мірою співпадає з вимогами освітньої реформи «Нова українська школа». Матеріали посібників можуть задовольнити наявну потребу в навчальних матеріалах шкільної та позашкільної освіти для сталого розвитку щодо формування екологічно орієнтованого мислення та соціальної компетентності учнівської молоді. Поширення цих матеріалів через мережу Інтернет сприяє широкому охопленню цільових груп і має переваги на ринку освітніх послуг своєю інтерактивністю та мобільністю, що є важливим елементом цільової підготовки та перепідготовки 20 тисяч учителів, які будуть задіяні у втіленні шкільної реформи.