ЕТАПИ ВПРОВАДЖЕННЯ ІКТ В ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Андрієвська, Віра (Професіоналізм педагога: теоретичні й методичні аспекти, 2018)
У статті висвітлено етапи впровадження ІКТ в освітній процес початкової школи: експериментальний етап; етап інтеграції навчання інформатики з навчанням базових дисциплін початкової школи; етап становлення дисципліни «Інформатика» як самостійного предмета. Розкрито особливості використання ІКТ на кожному з етапів упровадження: формування в учнів комп’ютерної грамотності, становлення інформаційної культури й подальший розвиток алгоритмічної культури школярів на першому етапі; оволодіння учнями комп’ютером як засобом пізнання процесів і явищ, що відбуваються навколо на другому етапі; наскрізне застосування ІКТ у начальному процесі початкової школи на третьому етапі. Обґрунтовано необхідність переосмислення цілей, змісту, засобів, методів і форм інформатичної підготовки молодших школярів на сучасному етапі розвитку ІКТ і зростанні нового покоління дітей в інформатизованому суспільстві.